Ingrediente
- Ceapă 150 g
- Vinete sau dovlecei 300-400 g
- Ardei 300 g
- Roșii din conservă 200 g
- Frunză de dafin puțin cimbru 1
- Cățel de usturoi 1
- Lingură de ulei 1
- Sare -
- Piper -
Pași
1.
Curăță și taie cepele, toacă usturoiul și pune-le într-un vas pentru microunde de 2l, cu ulei. Lasă la cuptor timp de 3 minute, la 750 W.
2.
Spală legumele și taie vinetele sau dovleceii în cuburi, îndepărtează semințele ardeilor și taie-i în fâșii, apoi adaugă în vas. Adaugă frunza de dafin și amestecă bine, pentru a combina aromele. Acoperă și continuă timp de 5 minute, la 750 W.
3.
Adaugă roșiile tocate și continuă ca și mai sus, pentru aproximativ 5-8 minute. Adaugă cimbrul, sarea și piperul, și amestecă bine. Opțional: dacă preferi mâncarea picantă, adăugă chilli și câteva felii de cârnat.