O rețetă cu ciocolată, un ingredient bun pentru mintea și corpul nostru, datorită puterii sale de a elibera o senzație naturală de bine, perfectă pentru a fi experimentată și împărtășită.
Ingrediente
- Tabletă de ciocolată neagră 100 g
- Tabletă de ciocolată albă 100 g
- Frișcă proaspătă 200 ml
- Zahăr pudră 30 g
- Coajă de portocală 1
- Şofran 1 pliculeț
- Pistiluri de șofran pentru a decora 8 buc
Pași
1.
Pornește plita pe inducție Whirlpool i100, apoi apasă butonul „6th Sense” și selectează funcția Topire de pe display.
2.
Așază o tigaie pe plită și pornește funcția apăsând „OK"
3.
Pune tableta de ciocolată neagră în tigaie și lasă-o să se topească complet
1.
2.
3.
4.
Procedează la fel și cu tableta de ciocolata albă
5.
Într-un castron bate smântâna cu zaharul până devine pufoasă și apoi pune-l deoparte
6.
Într-un bol se toarnă ciocolata neagră, se adaugă jumătate din smântână și se amestecă ușor
4.
5.
6.
7.
În al doilea bol adăugăm ciocolata albă, smântâna rămasă și amestecăm ușor
8.
Adaugă coaja de portocală rasă peste ciocolata neagră
9.
Adaugă șofranul peste ciocolata albă și amestecă bine
7.
10.
Toarnă mousse-ul de ciocolată neagră în pahare, apoi mousse-ul de ciocolată albă și la final pe cel de șofran
11.
Se ornează cu o felie de coajă de portocală și pistiluri de șofran
12.
Răcește mousse-ul timp de cel puțin o oră înainte de servire