Tartă tatin cu ceapă caramelizată

  • Copiază link-ul în clipboard
Tartă tatin cu ceapă caramelizată main image
Nivel de dificultate
Uşor
Timp de pregătire
15 minute
Timp de gătire
Chefplus: 21 de minute
Supreme: 24 de minute
Porții
4 persoane
Această reţetă neobişnuită, dar unică va impresiona cu siguranţă atunci când este servită sub formă de aperitiv delicios, deoarece îmbină textura delicată şi sfărâmicioasă a unei tarte Tatin franţuzeşti cu dulceaţa naturală a cepei, gătită cu puţin zahăr.
Tartă tatin cu ceapă caramelizată ingredients
Vegetarian
Omnivor

Ingrediente

  • Aluat fraged 250 g
  • Ceapă călită 3
  • Unt 30 g
  • Zahăr granulat 3 linguri

Pași

1. Decojeşte şi taie cepele.
2. Presară zahăr în partea inferioară a farfuriei Crisp speciale, apoi adaugă untul tăiat cubuleţe şi feliile de ceapă. Coace timp de 6 minute setând cuptorul cu microunde la opţiunea Crisp.
3. Scoate din cuptor şi lasă să se răcească puţin, apoi întinde aluatul fraged într-o foaie subţire şi aşaz-o peste ceapă.
4. Introdu farfuria Crisp în cuptorul cu microunde, selectează opţiunea Crisp şi setează durata de preparare pentru 15 minute.
5. Atunci când preparatul este gata, răstoarnă-l pe o farfurie mare şi serveşte felii, asezonând cu flori comestibile aranjate pe o parte a farfuriei.
Mai multe rețete