Ingrediente
- Roșii coapte 750 g
- Linguri de ulei de măsline 2
- Ceapă, tocată mărunt 1
- Cățel de usturoi, zdrobit 1
- Lingură sos de roșii 1
- Morcov, tocat mărunt 1
- Supă de legume sau pui 500 ml
- Linguriță de zahărl 1
Pași
1.
Crestează roșiile și lasă-le în cuptor la 750 W timp de 6-8 minute, până când se decojesc ușor. Curăță și taie roșiile în cuburi.
2.
Toarnă uleiul, ceapa și usturoiul într-o tavă care poate fi utilizată în cuptorul cu microunde. Dă la cuptor 3-4 minute la 750 W.
3.
Adaugă zahărul în timp ce amesteci. Acoperă și dă la cuptor 8-10 minute, la 750 W. Amestecă până când capătă o consistență fină, cremoasă.
4.
Toarnă supa și lasă vasul neacoperit timp de 5-6 minute la 750 W. Opțional, adaugă frunze proaspete de busuioc și piper măcinat, sau bate câteva ouă și adaugă-le în supă înainte de a servi.