Soba Noodles sunt un adevărat triumf al senzațiilor, începând chiar de la prepararea lor. Specifici bucătăriei asiatice, tăițeii japonezi Soba, au în compoziție grâu, dar și hrișcă și sunt adesea preparați manual cu sucitori. Aceștia pot fi gătiți în infinite combinații culinare, de cele mai multe ori cu legume. Pregătirea acestei rețete este însoțită de un cumul de experiențe senzoriale, de la arome, la sunete: decojirea, tocarea, rumenirea, fierberea; toate acestea creează baza unei rețete gustoase.
Ingrediente
- Soba noodles (tăiței din hriscă) 300 g
- Morcovi 100 g
- Daikon 100 g
- Ceapă 70 g
- Ghimbir 30 g
- Coriandru 1 legătură
- Sos de soia 50 ml
- Oțet de orez 20 ml
- Ulei de floarea soarelui 4 linguri
Pași
1.
Curăță morcovii și daikonul
2.
Taie în fâșii subțiri morcovii, daikonul și ceapa
3.
Râcâie coaja ghimbirului. Poți folosi o lingură pentru a curăța coaja
1.
2.
3.
4.
Dă ghimbirul prin răzătoare
5.
Așază tigaia pe plita pe inducție și setează nivelul 8 de putere
6.
Adaugă în tigaie legumele; se călesc pentru câteva minute
4.
5.
6.
7.
Pune oțet de orez și sos de soia peste legume
8.
Între timp, pune apă într-un vas de gătire, activează funcția Fierbere și așază vasul pe plita pe inducție
9.
Adaugă în apă tăițeii și lasă-i să fiarbă
7.
8.
9.
10.
După ce s-au fiert, scoate tăițeii din apă cu ajutorul unui clește și pune-i în tigaia cu legumele
11.
Amestecă bine
12.
Activează funcția de Menținere la cald a plitei pe inducție și lăsă tăițeii să se „odihnească"
10.
11.
12.
13.
Scoate un lime din frigider și taie-l felii
14.
Taie coriandrul
15.
Servește noodles cu puțin coriandru și câteva felii de lime și bucură-te alături de cei dragi de o rețetă delicioasă!
13.
14.
15.