Reţetă modernă de supă de peşte

  • Copiază link-ul în clipboard
Reţetă modernă de supă de peşte main image
Nivel de dificultate
Mediu
Timp de pregătire
25 minute
Timp de gătire
Chef plus: 6 minute
Supreme: 5 minute
Porții
4 persoane
O supă delicioasă de peşte preparat la aburi după o reţetă modernă, servită cu smântână rece gustoasă. Un preparat cu o multitudine de arome diferite, însă surprinzător de uşoară şi bine echilibrată.
Reţetă modernă de supă de peşte ingredients
Fără gluten
Pescetarian
Omnivor

Ingrediente

  • Creveţi roşii uriaşi 4
  • Calamar curăţat 50 g
  • Ton proaspăt 50 g
  • File de biban de mare 200 g
  • Midii 200 g
  • Moluşte 200 g
  • Busuioc 2 frunze
  • Măghiran 2 frunze
  • Roşii de pastă 200 g
  • Seminţe de pin 1 lingură
  • Piper roz 1 lingură
  • Ulei de măsline extravirgin 3 linguri
  • Piper alb 1 vârf de cuţit

Pași

1. Taie roşiile cherry în jumătate şi pune-le într-un bol cu seminţele de pin, uleiul, busuiocul, sarea şi piperul. Amestecă şi lasă deoparte.
2. Toacă mărunt tonul cu un cuţit pentru a obţine un tartar şi lasă deoparte.
3. Umple cu apă până la nivelul indicat partea inferioară a oalei de preparare cu aburi. Adaugă busuiocul rămas, măghiranul şi piperul roz, şi introdu coşul adânc.
4. Introdu midiile şi moluştele în coş, acoperă cu inserţia intermediară, adaugă apă până la nivelul indicat şi introdu al doilea coş din partea inferioară.
5. Aşază peştele în coş şi închide folosind capacul oalei de preparare cu aburi.
6. Toarnă roşiile pasate pe fundul farfuriilor şi adaugă peştele preparat la aburi.
7. Adaugă crustaceele şi moluştele decorticate şi asezonează cu ierburi aromatice amestecate cu ulei şi flori comestibile în culori contrastante.
Mai multe rețete