Mushroom Risotto

  • Copiază link-ul în clipboard
Mushroom Risotto main image
Nivel de dificultate
Mediu
Timp de pregătire
10 minute
Timp de gătire
22 minute
Porții
4 persoane
Mushroom Risotto ingredients
Fără gluten
Vegetarian
Omnivor

Ingrediente

  • Ceapă mică, tocată 1
  • Cățel de usturoi, zdrobit 1
  • Unt 25 g
  • Ciuperci uscate 30 g
  • Pliculeț de șofran 1
  • Orez 350 g
  • Vin alb sec 100 ml
  • Cașcaval ras 50 g
  • Supă fierbinte 700 ml

Pași

1. Hidratează ciupercile în apă caldă, toacă-le mărunt și amestecă-le cu ceapa și untul într-un recipient care poate fi folosit în cuptorul cu microunde; Acoperă și dă la cuptorul cu microunde timp de 4 minute la 750 W; după două minute, omogenizează.
2. Adaugă orezul și vinul, amestecă și lasă la evaporat, fără capac, timp de 3 minute la 750 W.
3. Toarnă supa fierbinte și șofranul. Supa poate fi încălzită într-un recipient care poate fi folosit în cuptorul cu microunde, timp de 5-6 minute. Amestecă, acoperă și gătește la 750 W, timp de 6-7 minute. Acoperă și continuă procesul, la 750 W, timp de 7-8 minute.
4. Îndepărtează recipientul din cuptor, adaugă cașcavalul ras și amestecă bine. Asezonează după gust și lasă preparatul să se răcească timp de câteva minute înainte de servire.
Mai multe rețete