Ingrediente
- Ceapă mică, tocată 1
- Cățel de usturoi, zdrobit 1
- Unt 25 g
- Ciuperci uscate 30 g
- Pliculeț de șofran 1
- Orez 350 g
- Vin alb sec 100 ml
- Cașcaval ras 50 g
- Supă fierbinte 700 ml
Pași
1.
Hidratează ciupercile în apă caldă, toacă-le mărunt și amestecă-le cu ceapa și untul într-un recipient care poate fi folosit în cuptorul cu microunde; Acoperă și dă la cuptorul cu microunde timp de 4 minute la 750 W; după două minute, omogenizează.
2.
Adaugă orezul și vinul, amestecă și lasă la evaporat, fără capac, timp de 3 minute la 750 W.
3.
Toarnă supa fierbinte și șofranul. Supa poate fi încălzită într-un recipient care poate fi folosit în cuptorul cu microunde, timp de 5-6 minute. Amestecă, acoperă și gătește la 750 W, timp de 6-7 minute. Acoperă și continuă procesul, la 750 W, timp de 7-8 minute.
4.
Îndepărtează recipientul din cuptor, adaugă cașcavalul ras și amestecă bine. Asezonează după gust și lasă preparatul să se răcească timp de câteva minute înainte de servire.