Un preparat numai cu verdeţuri, cu o multitudine de arome diferite şi mirodenii al căror gust este îmbogăţit datorită oţetului de Champagne şi ierburilor aromatice.
Ingrediente
- Fasole verde 50 g
- Friggitelli (ardei dulci italieni) 50 g
- Frunze de mangold 4
- Dovlecei cu flori 100 g
- Flori de dovlecei 4
- Oţet de champagne 20 ml
- Pătrunjel 20 g
- Tarhon 10 g
- Anason 20 g
- Ulei de măsline extravirgin 30 ml
- Piper alb un vârf de cuţit
Pași
1.
Taie dovlecelul în bucăţi şi taie pe lungime dovleceii cu flori şi florile de dovlecei.
2.
Pune uleiul, ierburile aromatice, oţetul de Champagne, sarea şi piperul în blender.
3.
Amestecă timp de 2 minute şi trece amestecul rezultat printr-o strecurătoare pentru a obţine un sos fin, catifelat.
4.
Feliază ardeii friggitelli şi taie fasolea verde pe lungime.
5.
Umple cu apă până la nivelul indicat partea inferioară a oalei de preparare cu aburi, introdu coşul şi aranjează toate legumele tăiate în acesta, apoi acoperă cu capacul.
6.
Introdu oala de preparare cu aburi în cuptorul cu microunde, selectează opţiunea Preparare la aburi şi setează durata de preparare pentru 7 minute.
7.
Aranjează legumele pe farfurie, formând o grămăjoară, condimentează cu amestecul de ulei şi ierburi aromatice şi asezonează cu flori comestibile.