Ingrediente
- Fileuri sau cotlete de pește 500-600 g
- Cartofi 1-1,2 kg
- Apă 100 ml
- Sare -
- Piper -
- Ceapă mică, feliată mărunt 1
- Cățel de usturoi, tocat mărunt 1
- Legătură de pătrunjel 1
- Tocată 5-6 linguri de ulei -
Pași
1.
Curăță cartofii și taie-i în felii sau în cuburi. Spală și usucă peștele.
2.
Aranjează cartofii într-un vas care se poate utiliza în cuptorul cu microunde, Adaugă apă, acoperă și lasă în cuptor timp de 8-10 minute, la 750 W. Amestecă. Cartofii ar trebui să fie aproape gata.
3.
Scurge cartofii.
4.
Gresează puțin o tavă pentru cuptorul cu microunde și așează jumătate din cartofi. Asezonează cu sare și piper, apoi crează un strat din ceapă, usturoi și pătrunjel, așezând peștele peste acesta. Acoperă cu cartofii rămași. Asezonează și stropește cu puțin ulei.
5.
Așează vasul pe masa rotativă și lasă în cuptor la funcția grill, 350 W, timp de 18-20 de minute.