Fillet cu asparagus

  • Copiază link-ul în clipboard
Fillet cu asparagus main image
Nivel de dificultate
Uşor
Timp de pregătire
60 minute
Timp de gătire
10 minute
Porții
4 persoane
Fillet cu asparagus ingredients
Fără gluten
Pescetarian
Omnivor

Ingrediente

  • Lingurițe suc de portocale, proaspăt stors 2 - 3
  • Ingurițe suc de lămâie, proaspăt stors 1
  • Linguriță coajă de portocală ½
  • Lingurițe ulei de măsline 6
  • Legătură de ceapă verde ½
  • Sparanghel alb 300 g
  • Sparanghel verde 250 g
  • Un ardei iute roșu, mic 1
  • File de somon (200g fiecare) 2
  • Sare și piper -

Pași

1. Amestecă sucul de portocale, de lămâie și coaja rasă cu puțină sare și piper. Adaugă uleiul de măsline. Toacă ceapa mărunt și toarnă-o peste amestec. Acoperă și lasă vinegreta la temperatura camerei, timp de o oră.
2. Între timp spală sparanghelul, curăță-l de coajă și taie puțin din partea de jos. Folosind dispozitivul special pentru curățarea sparanghelului, taie-l în felii subțiri. Adaugă 2 linguri de vinegretă și asezonează cu sare și piper. Curăță ardeiul iute și taie-l mărunt, în fâșii. Toarnă-l peste sparanghel și transferă preparatul într-un vas adecvat.
3. Asezonează fileul de somon cu sare și piper. Așează-l peste sparanghel cu partea plată în jos. Acoperă și dă la cuptor la 650 W în jur de 10-12 minute. Somonul ar trebui să fie opac în mijloc. Stropește-l cu vinegreta rămasă.
Mai multe rețete