Ingrediente
- File de vită puțin ulei 500 g
- Pentru farfuria funcției „crisp” -
- Pahar de vin alb 1
- Cepe verzi, tocate 2
- Unt 150 g
- Linguri de smântână 3
- Sucul de la o jumătate de lămâie o jumătate de linguriță de tarhon, sare și piper -
Pași
1.
Toarnă vinul într-un recipient care se poate utiliza în cuptorul cu microunde, Adaugă ceapa și las-o să se evapore în cuptor timp de 6 minute la 750 W (vor rămâne doar 2 linguri de vin alb).
2.
Adaugă untul tăiat în cuburi și lasă-l în cuptor aproximativ 3 minute la 750 W (nu îl lasă să fiarbă).
3.
Adaugă smântâna, sucul de la o jumătate de lămâie și tarhonul, asezonează cu sare și piper și lasă la cuptor un minut. Menține sosul fierbinte.
4.
Gresează farfuria pentru funcția „crisp” cu ulei și gătiți fileul cu funcția crisp timp de 6-8 minute. La mijlocul timpului de coacere, întoarce feliile de carne. Lasă la răcit 3-5 minute și servește cu sosul fierbinte.