Merluciu cu crustă de pesmet şi ierburi aromatice mediteraneene

  • Copiază link-ul în clipboard
Merluciu cu crustă de pesmet şi ierburi aromatice mediteraneene main image
Nivel de dificultate
Uşor
Timp de pregătire
20 minute
Timp de gătire
Chef plus: 11 minute
Supreme: 13 minute
Porții
4 persoane
Merluciu gătit delicat astfel încât să formeze o crustă gustoasă la suprafaţă, menţinând în acelaşi timp interiorul suculent, datorită modului de preparare inovator Crisp Fry.
Merluciu cu crustă de pesmet şi ierburi aromatice mediteraneene ingredients
Pescetarian
Omnivor

Ingrediente

  • File de merluciu 500 g
  • Pesmet 200 g
  • Pătrunjel 2 frunze
  • Măghiran 2 frunze
  • Busuioc 2 frunze
  • Lămâie 1
  • Cimbru 2 frunze
  • Usturoi 1 căţel
  • Ulei de măsline extravirgin 4 linguri
  • Sare un vârf de cuţit
  • Piper alb un vârf de cuţit

Pași

1. Toacă toate ierburile aromatice, usturoiul şi coaja de lămâie, şi pune-le într-un bol împreună cu pesmetul.
2. Adaugă ulei, sare şi piper.
3. Taie merluciul în bucăţi groase de aproximativ 1 deget pe care le vei trece apoi prin pesmet, apăsând uşor pentru a te asigura că acesta aderă la suprafaţa peştelui.
4. Aşază fileurile pe farfuria Crisp specială.
5. Introdu farfuria Crisp în cuptorul cu microunde, selectează opţiunea Fry Crisp şi setează durata de preparare pentru 13 minute.
6. Odată peştele gătit, serveşte-l cu ierburile aromatice rămase amestecate cu ulei pentru a forma sosuri cremoase şi asezonează cu flori comestibile.
Mai multe rețete